łuszczyca skóry głowy i wypadanie włosów
Czy łuszczyca na skórze głowy może powodoawć wypadanie włosów? Chyba mnie to dopadło, nie sądziłam, ze włosy będą leciały jak szalone :Sad

Co pomoże?
Ja przy wypadaniu włosów stosuje mertz spezial. Nie jest z tych najtańszych ale włosy odrastają jak szalone dosłownie. Chodzi o to byś miała większą ilość witamin. Te tabletki też mają dobry wpływ na skórę i paznokcie.Ja jak zaczęłam brać biotynę to włosy leciały mi jeszcze bardziej. Chciałam ja3 wypróbować i sobie narobiłam kłopotu Na zmiany skórne używam Psorisel w płynie i krem dermovate. 2 czy 3 dni na noc smaruje potem dwa czy 3 dni przerwy i znów kuracja 2 czy 3 dni. Łuska po Psoriselu szybciutko znika i odżyjesz. Zdecydowanie polecam. Mi takie kuracje pomagają bardzo. Ważne byś też używała jakieś szampony nawilżające włosy by je odżywić. Ja wiele lat wydawałam kupę kasy na szampony, niby dobre. Od 2 czy 3 miesięcy przerzuciłam się na nawilżający szampon od Psorisela jest coś rewelacyjnego po prostu. Polecam. Wiele rzeczy już próbowałam w swoim życiu bo choruje już ponad 30 lat na luszczyce więc serio spróbuj tej kuracji i jestem pewna, że Ci to pomoże. Zdrówka . W załączeniu zdjęcia szamponu

Załączone pliki Miniatury

Miałam to samo... Włosy wypadały garściami...
U mnie na łuskę idealnie sprawdził się też płyn Psorisel https://gemini.pl/psorisel-plyn-na-luszc...ml-0098899 (codziennie przez około tydzień smarowałam nim zmiany, aż łuska zeszla) później Daivobet - steryd oraz zwykła maść nagietkowa. Aczkolwiek ostatnio postanowiłam ostawić sterydy i od dłuższego czasu nie stosuję Dodatkowo zaczęłam używać szamponu od Psorisela
Warto kupić też jakiś bardzo dobrze nawilzajacy szampon.
Oj mam podobny problem co autorka. Ogólnie zapisałam się też na badania na tarczycę bo ponoć trzeba też sprawdzić przy takich problemach.
No i zamówiłam sobie Psorisel, zdecydowałam się na kupno całego kompletu.

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości