30-09-2024, 05:53
Hejka pytanko mam do was dziewczyny. Jak u was było z pierwszą wizytą u ginekologa ( możecie opowiedzieć) a poszliście prywatnie czy na NFZ?
Pierwsze badanie u ginekologa
|
30-09-2024, 05:53
Hejka pytanko mam do was dziewczyny. Jak u was było z pierwszą wizytą u ginekologa ( możecie opowiedzieć) a poszliście prywatnie czy na NFZ?
30-09-2024, 09:50
Pierwszy raz byłam u ginekolog na NFZ, było to już dawnooo. Ale wspominam te wizytę miło. Te wizytę załatwiła mi kuzynka, która pracowała na recepcji. Pani doktor zapytała czy jestem dziewica, czy nie, z racji młodego wieku.Poprosila o przygotowanie w oddzielnym pomieszczeniu( rozebranie się, podmycia miejsc intymnych). A później badanie. Mówiąc kolokwialnie włożenie palca do krocza. Proponuje Ci założenie sukienki, żeby nie paradować nago. A później zapisała odpowiednie leki, wszystko wytłumaczyła. Żałuje, ze już ta lekarka nie przyjmuje, bo jest na emeryturze. Dziś ciężko znaleźć dobrego ginekologa. Po prostu poszukaj opinii na temat lekarza w internecie, popytaj znajome kobiety, które Ci kogoś poleca, aby wizyta przebiegła komfortowo i żebyś się nie zraziła.
https://medycznie.com.pl/kategoria/ginek...wzierniki/ Badanie wykonuje się wziernikiem, są rózne rodzaje - zobacz sobie na stronie. |
Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
1 gości |