Leczenie łuszczycy skóry głowy
Szukam sposób na wyleczenie łuszczycy skóry głowy. Zastanawiam się nad dziegciem.  Czy jednak są sposoby na pozbycie się jego zapachu?
Ja też próbuje na wszystkie możliwe sposoby pozbyć się tego zapachu. Dziś zrobiłam tak: zanim nałożyłam miksturę na 3/4 długości włosów, omijając włosy koło skóry, nałożyłam zwykłą odżywkę do włosów, aby trochę zabezpieczyć włosy przed zapachem dziegcia. Później mieszkankę nałożyłam tylko na skórę głowy, no i włosy przy skórze ( nie da się ich pominąć niestety). Włosy owinelam folią spożywczą. Po kilku godzinach umyłam włosy normalnym szamponem 4 razy i na to odżywka. Na sam koniec moczyłam włosy w wodzie z cytryna i opłukałam nią całą głowę. Wiadomo, nie pozbyłam się zapachu całkowicie, ale jest o niebo lepiej niż za pierwszym razem, gdzie głowę umyłam raz i niczym nie zabezpieczyłam włosów . Od jakiegoś czasu stosuję dodatkowo serię do skóry głowy z łuszczycą Psorisel: https://psorisel.pl/ I w przypadku tych kosmetyków nie mam tego nieprzyjemnego zapachu. Tak więc licze na to, ze będę mogła całkowicie zrezygnować z dziegciu.

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości