28-11-2024, 08:50
Czy ktoś z Was miał do czynienia z kremami steroidowymi na AZS? Słyszałem, że mogą działać szybko, ale boję się ich używać.
Kremy steroidowe azs
|
28-11-2024, 08:50
Czy ktoś z Was miał do czynienia z kremami steroidowymi na AZS? Słyszałem, że mogą działać szybko, ale boję się ich używać.
28-11-2024, 11:08
Hej, sterydy faktycznie pomagają na ostre zmiany, ale trzeba stosować je ostrożnie i tylko na krótką metę. Ja używam ich zgodnie z zaleceniem lekarza i zawsze po zakończeniu kuracji staram się przejść na delikatniejsze, nawilżające środki. Długotrwałe stosowanie może prowadzić do cieńszej skóry, więc dobrze jest robić przerwy. Ważne, żeby po każdej aplikacji sterydu dobrze nawilżać skórę, żeby nie była zbyt sucha. No i polecam kupić sobie dobry skladem krem na atopowe zapalenie skóry https://atopicin.pl/produkt/krem-na-dzien/ Jak chociażby Atopicin.
10-01-2025, 15:23
(28-11-2024, 08:50 )Ilitia napisał(a): Czy ktoś z Was miał do czynienia z kremami steroidowymi na AZS? Słyszałem, że mogą działać szybko, ale boję się ich używać. Polecam maść propolisową na zmarszczki, ale super też może być przy AZS. |
Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
1 gości |