O odżywianiu

Cukinia na słodko i słono

Można z niej przygotować danie na obiad, kolację, a także na deser. Równie dobrze smakuje z mięsem, ryżem i innymi warzywami. I co ważne, podczas obróbki nie traci wartości odżywczych. Autorka: Iwona Ignatowska Cukinia to warzywo prawie idealne. Jest lekkostrawna i niskokaloryczna. Można ją jeść na surowo, gotować, dusić, piec, grillować. Nie nadaje się jedynie do mrożenia, bo ma za dużo wody. I to w zasadzie jedyna jej wada.
Czytaj więcej

DARMOWY NEWSLETTER SUPERLINII!
Dowiedz się co nowego, wygrywaj nagrody w konkursach!
Nasz newsletter jest przeznaczony dla wszystkich czytelniczek Superlinii, dzięki niemu będziesz na bieżąco z tym co się dzieje w naszej redakcji.
TWOJE IMIĘ (nieobowiązkowe)
TWÓJ ADRES E-MAIL
W każdej chwili będziesz mogła zrezygnować z subskrypcji.