6 porcji, każda 265 kcal

Składniki:

2 szklanki nasion soi,
2 jajka,
1/4 szklanki mleka,
1 kromka białego chleba,
2 łyżki mąki,
1 średnia cebula,
2 ząbki czosnku,
pieprz,
sól,
olej do smażenia.

Sposób przygotowania:

Ugotowaną i odcedzoną soję przekręcić przez maszynkę, dodać namoczony w mleku i odciśnięty chleb, zrumienioną na tłuszczu cebulę, jajka, pieprz, sól i rozdrobniony czosnek. Wymieszać, uformować kotlety, obtoczyć je w mące i obsmażyć na oleju z obu stron na rumiano.

DARMOWY NEWSLETTER SUPERLINII!
Dowiedz się co nowego, wygrywaj nagrody w konkursach!
Nasz newsletter jest przeznaczony dla wszystkich czytelniczek Superlinii, dzięki niemu będziesz na bieżąco z tym co się dzieje w naszej redakcji.
TWOJE IMIĘ (nieobowiązkowe)
TWÓJ ADRES E-MAIL
W każdej chwili będziesz mogła zrezygnować z subskrypcji.